www.wiesskoki.fora.pl
Forum dla odwiedzających stronę Skoków
» FAQ
» Szukaj
» Użytkownicy
» Grupy
» Galerie
» Rejestracja
» Profil
» Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
» Zaloguj
Forum www.wiesskoki.fora.pl Strona Główna
->
Przepisy kulinarne
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Wieś Skoki - Forum
----------------
Bieżące sprawy
Komentarze do artykułów na stronie
Humor
Przepisy kulinarne
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Przepis Krystyny
Wysłany: Nie 18:51, 14 Gru 2014
Temat postu: DORSZ w ZALEWIE
Dorsz w zalewie -doskonałe danie na Wigilijny stół.
1 kg ryby(najlepiej płaty dorsza) pokroić na kawałki (5 cm),zamoczyć w panierce i usmażyć na oleju (ryby nie solić).
PANIERKA: 3 całe jajka,mąka,vegeta (konsystencja ciasta naleśnikowego).
WARZYWA: 1 słoik ogórków konserwowych- zetrzeć na tartce na dużych oczkach, 2 małe słoiczki papryki konserwowej-pokroić w paski , 5-6 średnich cebul-pokroić w kostkę i usmażyć na oleju na złoty kolor.
Wymieszać te składniki . W dość dużym szklanym naczyniu układamy warstwami :ryba-warzywa-ryba-warzywa.
ZALEWA: 2 szk. wody +6 łyżek octu 10% +0,5 szk.oleju+8 łyżek cukru+3 łyżki koncentratu pomidorowego +2 łyżki keczupu +10-12 ziaren ziela angielskiego +5-6 listków laurowych.
Składniki wymieszać,zagotować,wystudzić.Zalać rybę i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
subMildev
free theme by
spleen
&
Programosy
Regulamin