www.wiesskoki.fora.pl
Forum dla odwiedzających stronę Skoków
» FAQ
» Szukaj
» Użytkownicy
» Grupy
» Galerie
» Rejestracja
» Profil
» Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
» Zaloguj
Forum www.wiesskoki.fora.pl Strona Główna
->
Przepisy kulinarne
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Wieś Skoki - Forum
----------------
Bieżące sprawy
Komentarze do artykułów na stronie
Humor
Przepisy kulinarne
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Gość
Wysłany: Czw 15:21, 24 Lip 2014
Temat postu: GRILOWANA PIERŚ z KURCZAKA
Grilowana pierś z kurczaka i z farszem z cieciorki
4 piersi z kurczaka
100 g pokruszonego sera blue
2 utarte ząbki czosnku
3 posiekane gałązki rozmarynu
sól,pieprz
marynata
------------
ziarna pieprzu,kolendra,sól morska,olej roślinny,4 ząbki czosnku
Z podanych składników przygotuj marynatę:wymieszaj w misce,czosnek posiekaj.
farsz
-------------
cieciorka,sól,kolendra,pieprz,ser pleśniowy,dowolne zioła-wszystko wymieszaj,ser zetrzyj na drobnych oczkach tarki jarzynowej lub rozgnieć-
połącz z ziołami
----------------
Zrób kieszeń w piersi od grubszej strony,nadziej farszem,obtocz w marynacie,odstaw w zimne miejsce na ok.1 h
Po czym układamy na grillu,pieczemy z obu stron.
Dodatkiem do piersi są jednocześnie grillowane warzywa:bakłażan,cukinia,ziemniaki(grubsze krążki).
Gość
Wysłany: Pią 20:56, 18 Lip 2014
Temat postu: PIERŚ z KURCZAKA faszerowana SZPINAKIEM
Składniki:
4 nieduże połówki piersi kurczaka
40 dag świeżego szpinaku
15 dag sera pleśniowego typu rokpol
jajko
2 ząbki czosnku
1/2 strąka czerwonej lub żółtej papryki
2 łyżki oleju
szczypta gałki muszkatołowej
sól,pieprz
WYKONANIE:
Mięso umyj ,osusz.Czosnek drobno posiekaj,przesmaż na oleju,dodaj umyte,osuszone i dość grubo pokrojone liście szpinaku,chwilę posmaż mieszając,przypraw do smaku gałką muszkatołową,solą i pieprzem.
Zdejm z ognia,wymieszaj z drobno pokrojonym serem,lekko przestudź i wymieszaj z rozkłóconym jajkiem.
Paprykę opiecz,obierz ze skórki,pokrój na słupki
W każdej połówce piersi kurczaka ostrym nożem zrób kieszeń i napełnij ją farszem.W środek farszu wciśnij 1-2 słupki papryki.
Oddzielnie zawiń każdą porcję w natłuszczoną folię aluminiową,ułóż na blasze i piecz 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.Pod koniec pieczenia rozchyl folię,by piersi kurczaka ładnie się zrumieniły.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
subMildev
free theme by
spleen
&
Programosy
Regulamin